Денимир и производството на биоразградими и ядливи прибори

Запознайте се с  Денимир Димитров, на 27 години от София,  завършил университет Сорбона в Париж и върнал се обратно в България. В момента е мениджър проекти в Хюлет-Пакард, како и съосновател на сдружение „Нулев отпадък България“ с природосъобразна насоченост.

Защо реши да се включиш в академия „Иновация в действие“?

Реших да се включа в „Иновация в действие“ понеже като съосновател на сдружение „Нулев отпадък България“ ние показваме екологичния проблем на хората, но за да сме напълно ефективни най-работещия модел за мен е и да се даде адекватно практическо решение на тези проблеми.

Уроците, които научих в рамките на академията са, че за всеки проблем има решение, за да успееш в проекта си трябва да си постоянен, да си поставяш цели с техните крайни срокове, да спазваш съответно сроковете, за да можеш да продължиш да се развиваш, както и проекта също.

Това, което ме мотивира да работя върху този проект е, че освен да консултирам големи компании и да обучаваме децата в училище как да използват по-малко боклук искам да дам практическо решение, за да започнем да водим един устойчив начин на живот.

Разкажи ни за твоя проект

Моят проект е биоразградими и ядливи чинии и прибори за еднократна употреба.

Като съосновател на „Нулев отпадък България“ , както и настоящата забрана на Европейската комисия за продажба на еднократна пластмаса от 2021-ва година смятам, че моментът е напълно подходящ да създам продукт, който ще удовлетвори нуждите на бизнесите, които използват еднократна пластмаса.

Макар населението в България да не е напълно готово за тази иновация, ще се опитам да покажа на хората как да се възползват по максимално добър начин от нея. Включвайки се, те ще бъдат 100% природосъобразни,  но и ще спестят финансови разходи, избирайки тези продукти пред останалите алтернативи – хартия, дърво, порцелан.

Със сигурност ще продължа да развивам проекта и извън академията. Смятам, че той има огромен потенциал не само в пределите на страната ни.  Екипът ни има нужда от финансиране, за да стартираме производството в големи количества.