Флашкартите на Божидар в помощ на ученето

Запознайте се с Божидар Панайотов от Варна, със специалност Икономика и търговия и втора специалност Маркетинг. За себе си казва, че има множество предприемачески проекти зад гърба си, но продължава да опитва и пробва възможностите пред себе си.

Защо реши да се включиш в академия „Иновация в действие“?

Винаги съм имал интерес в сферата на предприемачеството, иновациите, както и създаването на добавена стойност за потребителите. Веднага щом научих за академията знаех, че искам да се запиша.

Някои умения си ги затвърдих, но същевременно и увеличих набора си от познания и инструменти, с които мога да валидирам идеи и бизнеси.

Възможности за иновации има навсякъде в обкръжаващата ни среда, въпросът е ние да ги откриваме и да реализираме нашите идеи.

Разкажи ни за твоя проект

Идеята ми е за флашкарти, които да подпомогнат ученето и запомнянето на термини и изрази по ефективен метод, който е траен във времето.

След имплементирането на инструментите, които ми бяха предоставени да използвам аз успях да изградя цялостна представа за идеята си, както и да науча нейните конкурентни предимства, но и къде има опасност да направя грешка и по този начин да редуцирам шансът за неуспех в бъдеще.

Страстта ми към преподаване и предаване на знания на други хора ме мотивира да усетя нуждата от подобен продукт на пазара. Академията ми помогна наистина много, но с нейното завършване няма да завърша и работата си по идеята, а ще продължа да търся помощ за нейната реализация.

На този етап все още валидирам идеята, след положителна валидация и откриване на издателство и печатница ще мога да реализирам идеята.