Приключи вторият етап на академия „Иновация в действие“, предстои конкурсната част

By 13.05.2019Новини

С присъствената сесия на тема „Взимане на решения и управление на иновациите“ на 12 май в София, официално приключи вторият етап – обучения и работилници по иновации в рамките на „Иновация в действие“ 2018/2019. На 13 май е крайният срок за предаване на готовите проекти, след което петото издание на академията навлиза в конкурсната си част.

За по-малко от два месеца бяха проведени шест присъствени и десет онлайн обучителни сесии, в които се включиха над 100 участници в актуалното издание на проекта. Тренингите обхванаха теми като генериране на идеи, дизайн на потребителска стойност, взимане на решения и управление на иновациите. Програмата на работилниците включваше също така срещи с ментори и обмяна на опит и идеи в неформална среда.

Четири са темите, в които участниците в „Иновация в действие“ разработват своите проекти тази година: ефективно използване на ресурси, иновативно образование, здравословен живот и преоткриване на българските традиции и култура.

Като следваща стъпка в академията предстои конкурсният етап. Готовите проекти ще бъдат оценени и ще бъдат определени десетте финалисти. В началото на месец юни, авторите на най-добрите проекти ще имат възможност да представят идеите си и да обосноват предложения от тях подход за осъществяването им пред журито на академията. Всички кандидати ще получат обратна връзка за представянето си.

Трите най-добри проекта ще бъдат отличени с награди: първа награда – участие в лятна програма на Solvay Brussels School of Economics and Management в Брюксел, втора награда – Магистратура по иновации, предприемачество и финанси, съвместен продукт на Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) и The Business Institute и трета награда – курс по иновационен мениджмънт, организиран от The Business Institute.

В състава на журито са доказани експерти от различни сфери на бизнеса: Спирос Номикос, председател на журито и изпълнителен директор на „Солвей Соди“ АД и генерален мениджър на Група „Солвей“ за България; Тим Курт, изпълнителен директор на „Аурубис България“ АД; Стефан Делайе, председател на Борда на директорите на Havas Group България, както и председател на Френско-българската търговска и индустриална камара; Огнян Траянов, председател на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН и председател на Българската асоциация по информационни технологии (БАИТ); представител на Nova Broadcasting Group, партньор на проекта и Цветелина Тенева, основател на The Business Institute.