Научи повече за себе си с бразилско джу джицу

Срещаме ви с Борислав Кирилов, съосновател на Twisted Jiu Jitsu и посланик на Иновация в действие в темата „Здравословен начин на живот“.

Разкажете ни повече за мисията на Вашата академия и какви хора има в нея?

Twisted Jiu Jitsu е място, на което всеки може да покаже по-добрата версия на себе си, като постоянно учи нови неща, тества психическите и физическите си способности и не се поддава на съмнението, че няма да успее. Всякакви хора можете да срещенете при нас – от ученици до пилоти, лекари, адвокати, консултанти, банкери.

Кое отличава заниманията по бразилско джу джицу от всички останали спортни занимания?

Бразилското Джу Джицу има различни ползи за хората, но съвкупността от физическо натоварване съпроводено с употребата на много различни техники, които се изпълняват от или срещу друг човек, носи уникалността му. Няма удари, само заключващи и душаши приоми, които постоянно тестват егото и заради, които се налага да приемеш факта, че не си най-добрия и ако не се предадеш можеш да пострадаш. Наричат го „Човешки шах“.

Кое ви мотивира да развивате школата заедно?

Всеки човек има нужда от среда, в която да развива себе си по възможно най-добрия начин. Вярваме, че бразилското джу джицу е добър инструмент човек да бъде смирен, дисциплиниран и фокусиран, и всичко това докато играе една игра. Именно затова вярваме, че с развиването на школата, повече хора биха постигнали тази хармония и обществото, в което живеем, ще бъде още по-добро.

Какви хора се обучават при вас? Най-малкият член на клуба е на 2.8г, а най-възрастният (засега) е на 64г. Място в нашата Академия има за всеки, който иска да научи повече за себе си, страховете си и възможностите си.

Каква е вашата философия за здравословен начин на живот? Здравословният начин на живот е наш дълг, към който всеки трябва да се отнася сериозно и отговорно. Нима не искате да играете с децата или внуците си когато сте на 65-70г. възраст? Ако наистина го искате, то трябва да положите усилие много по-рано. Добро количество сън, спорт, прясна и истинска храна са в основите на доброто здраве.

Какво послание искате да предадете на участниците в „Иновация в действие“?

Да не спирате да търсите начин да се развивате, независимо колко Ви е трудно в началото. Винаги има възможност да станете по-добри. Въпрос на дисциплина и постоянство е!