Отворено събитие: Иновациите: инвестиция в бъдещето – Варна

By 17.01.2019Новини

Заповядайте на отворения семинар на „Иновация в действие“ на 7 февруари 2019 г. четвъртък от 18:30 часа във Варна, хотел Рослин Димят Варна (бул. Княз Борис I, 111),  за да чуете примери и добри практики за приложни иновации у нас.

Събитието е безплатно, но със задължителна регистрация на: https://innovationinaction2019v.eventbrite.com

Наши специални гости ще бъдат Блажка Димитрова от Zero Waste Bulgaria и Blagichka-Кухня с кауза и Крум и Симона Крумови от издателство Керът. Те са посланици на „Иновация в действие“ в темите Ефикасно използване на ресурсите и Иновативно Образование.

Блажка усилено работи за разпространението на философията за живот с нулеви отпадъци като заедно със сдружение „Нулев отпадък България“ провежда обучения във фирми, организации и училища.

Симона и Крум са създателите на издателство Керът. Те създават оригинални образователни карти – авторски инструмент, който да води родителя и детето. Консултират безплатно родители как да запалят любопитството в децата си и как да го подхранват и съхраняват.  

Керът са финалисти в конкурса за социални предприемачи ПРОМЯНАТА – най-голямата социално отговорна инициатива на Нова Броудкастинг Груп, която за пета поредна година се осъществява в партньорство с фондация Reach for Change България.  Може да ги подкрепите със своя глас тук.

Ще имате възможност да се срещнете и с г-н Спирос Номикос, изпълнителен директор на Солвей Соди, инициатор на „Иновация в действие“ и г-н Тим Курт, изпълнителен директор на Аурубис България, основен партньор на инициативата.

Ще чуете историите на 2 варненки, стигнали до първите места на Иновация в действие – Христина Христова и нейните идеи за спасяването на пчелите, както и Неделина Паянева с настолна игра с мотиви от български митове, традиции и фолклор.

„Иновация в действие” цели да инвестира в млади хора в България като развива техните знания и практически умения и ги подкрепя в създаването на иновативни проекти в сферата на eфикасното използване на ресурсите, образованието, здравословния начин на живот и преоткриването на българската култура и традиции. За повече информация: www.innovationinaction.eu