Споделено от участниците: Стефан Христозов

Срещаме ви със Стефан Христозов, участник в четвъртото издание на академия и състезание „Иновация в действие“.

Какво ти даде Академия „Иновация в действие“?

Настоящата академия се яви естествено продължение на други инициативи, в които участвах. Тя ме учи как да се преборвам за идеята си и да я развия в бизнес план.

Как би описал Академия „Иновация в действие“ на своите приятели и близки?

Академията се повдига върху материалите на Strategyzer. Благодарения на менторския и организаторския капацитет, човек е преведен ‘за ръка’ и нищо не остава необяснено и неотработено. Успехът му и този на идеята вече зависи изцяло от готовността за работа и за борба. Много е важно човек да има поне минорно желание за предприемчивост – вътре или извън компанията, в която работи. Ако компанията поощрява такива начинания и хора, може само да спечели. Ако ли пък не, то тази идея ще се роди като старт-ъп.

Би ли насърчил други креативни млади хора да участват?

Това трябва да е задължителен модул в училище! Е, може би не всяко училище, но се замислете за всички тези идеи, които учениците генерират без страх. Много приличат на деца учещи чужд език, говорят без притеснения и страх от грешки. Бизнес развитието претърпява грешки и човек не трябва да се притеснява от това. Предприемчивостта и гъвкавото мислене се възпитават. Сега съм по-борбен и се надявам да стана по-успешен.