Споделено от победителите: Неделина Паянева

Неделина Паянева печели второ място в четвъртото издание на „Иновация в действие“ с проекта си за настолна игра с мотиви от български митове, традиции и фолклор.  Освен, че е забавна, създадената от нея игра има и образователен характер. Играта може да се играе от минимум 4, най-много до 6 участника, като всеки играч заема ролята на змей, кукер, самодива или блатник. Различните елементи на играта включват информация за българския фолклор и митове, поднесена с развлекателен и интерактивен подход. Неделина създава проекта за настолна игра като ново и нестандартно решение на проблема с отдалечаване на българите от националните традиции и обичаи, като предлага възможност на всички да се забавляват и в същото време да научават интересни и малко познати интересни факти за българския фолклор.

Ето какво споделя тя по повод участието си в „Иновация в действие“:

Как реши да участваш? Присъствах на едно чудесно събитие, което се проведе във Варна. Предишните участници разказваха за своята мотивация да се присъединят и за проектите си. Всеки от тях имаше различна причина да се включи в „Иновация в действие“, но зад всяка една от идеите им имаше лична мотивация и много ентусиазъм. Цялата тази енергия, с която всеки един от тях говореше, ме вдъхнови и аз да се включа.

Кое от Академията беше най-полезно и любопитно за теб? Мотивиращо беше да чуя проектите на другите участници и да се включвам в дискусии с тях. Научих за различните фактори, които са свързани с реализирането на идеята ми, как правилно да я структурирам и какво ще ми е необходимо за да я осъществя. Но от най-голяма полза ми беше да чуя коментарите на другите участници относно моята идея. Изключително градивно е да погледнеш идеята си през друг поглед и да видиш всички липсващи елементи, които си пропускал до момента.

Какъв е съветът ти към бъдещите участници?  Да вярват в себе си и в своите идеи. Но също така да запомнят, че винаги има място за развитие. Човек трябва да научава по нещо ново всеки ден и да расте, същото важи и за неговите идеи.