Симона: Запознах се с цялостната концепция на това да превърна една идея в реалност

Радваме се да ви срещнем със Симона Тодорова Минчева, на 23 години, от град Добрич, 4 курс Финанси, Икономически университет – Варна

Защо реши да се включиш в академия „Иновация в действие“?

Участвах в академията „Иновация в действие“, защото иновациите, създаването на бизнес продукт и неговото осъществяване представляват огромен интерес за мен. Мечтата ми е да се занимавам с нещо социално значимо, да бъда истински щастлива и убедена, че правя нещо добро.

 Кои са ценните уроци, които научи в рамките на Академията?

На първо място срещнах страхотни, млади и много вдъхновяващи хора, които споделят вижданията ми и ми дадоха много нови знания. Научих, че е много важно ясно да разбирам проблема, преди да намеря най -доброто решение за него.  Запознах се с цялостната концепция на това да превърна една идея в реалност.

Какъв е твоя самостоятелн проект в сферта на иновациите? Разкажи ни какъв проблем разрешава и по какъв начин? Кои са неговите ключови предимства?

Моят проект е свързан със образованието и е платформа, която свързва учителите, учениците и учителите.  Смятам, че в забързаното ежедневие липсва връзката между  учителите и родителите. От друга страна липсва и иновацията в учителското преподаване, която може да бъде осъществена лесно, чрез платформата. Предимствата са: лесен интерфейс, различни форми на контакт между учителите и учениците, както и връзка с родителите.

Какво те мотивира да работиш точно по този проект?

До преди няколко години аз също бях ученичка и проблемите са ми добре познати, а самата актуалност на проблема изисква намиране на нови решения.

Ще продължиш ли да го развиваш и извън Академията?

Надявам се, че да! Имам нужда от съмишленици и разбира се, проект от подобен мащаб ще изисква и финансиране.