Неделина, която играе с българските митове и фолклор

Запознайте се с Неделина Паянева на 26 години от град Варна, бакалавър Маркетинг и магистър Реклама и Медийни комуникации в Икономически университет Варна.

Защо реши да се включиш в академия „Иновация в действие“?

Вдъхнових се да участвам в академията „Иновации в действие“ след като присъствах на една страхотно събитие, което се проведе във Варна. Участниците от миналите издания представиха своите проекти и какво са получили от академията. Впечатлих се от разнообразието на идеите им и ентусиазмът, с който говореха за тях. Бях сигурна, че ще получа много нови и полезни знания.

Кои са ценните уроци, които научи в рамките на Академията? В академията научих, че обратната връзка от странични хора е изключително полезна и градивна. При нея възникват въпроси, които човек често пропуска. Генерирането на идея и нейното анализиране е по-пълноценно когато се извършва в колектив. Освен това канавата на бизнес модела е нещо, което със сигурност ще използвам в бъдеще и ще ми е от изключителна полза.

Какъв е твоя самостоятелн проект в сферта на иновациите? Разкажи ни какъв проблем разрешава и по какъв начин? Кои са неговите ключови предимства?

Младите хора в големите и забързани градове често пропускат възможността да се видят със своите приятели и избират да си останат вкъщи. Така те спестяват средства и не прекарват свободното си време в задимен и шумен бар. Алтернатива на тези излизания може да бъде спокойна вечер в домашна атмосфера. Тук идва и моята идея за настолна игра с мотиви от българските митове и фолклор. Така вечерите прекарани с приятели ще са не само приятни, но и полезни, тъй като играчите ще могат да научат повече за родните обичаи и традиции по забавен начин.

Какво те мотивира да работиш точно по този проект? Голям фен съм на настолните игри, което ме мотиви и да работя точно по такъв проект. А освен това смятам, че само по забавен и интерес начин ще може да се запали пламъка на любопитството към родните традиции.

Ще продължиш ли да го развиваш и извън Академията? Смятам, че идеята може да се реализира и ще продължа да я развивам.

От какво имаш нужда, за да продължиш напред? Това, от което имам нужда е да сформирам мотивиран екип, с който да работим по реализирането й. Намирането на партньори, които да подкрепят идеята също би помогнало за по-лесното й реализиране.