Приключи вторият етап на академия „Иновация в действие“

By 28.03.2018Новини

В края на месец март 2018 г. приключиха Работилниците по иновации, част от  четвъртото поредно издание на академия „Иновация в действие“. Те включваха присъствени и онлайн сесии и обучения по международни инструменти и методологии в сферата на иновациите с теория, упражнения, постоянна обратна връзка и дискусия между участниците и фасилитаторите. Работилниците се проведоха във Варна и София, като участие в тях взеха над 100 млади предприемачи.

Академия „Иновация в действие“ е социално-отговорна инициатива на „Солвей Соди“, която цели развиване на знанията и практическите умения на младите хора в създаването на иновативни проекти. Основен партньор в осъществяването ѝ е „Аурубис България“.

Програмата на работилниците обхвана срещи между кандидати и ментори, също и с гост-говорители с богат опит в различни сфери, както и нетуъркинг събития в неформална среда. Различни теми, сред които генериране на идеи, анализ и оценка на потенциала на новите идеи, дизайн и редизайн на иновативни продукти и създаване на устойчиви бизнес модели, вдъхновиха младите хора и ги мотивираха да разработят свои проекти. Според организаторите опитът и контактите с утвърдени специалисти е гаранция за бъдещ успех и професионално развитие на всеки млад човек.

След края на втория етап графикът на академия „Иновация в действие“ продължава с:

  • Подаване на проекти на участниците в Академията: до 9 април 2018 г.
  • Кандидатстване за външни лица: от 19 март до 23 април 2018 г.
  • Обратна връзка на всички участници и преселекция на 10-те финалисти: от 9 до 30 април 2018 г.
  • Работа и подготовка на финалистите за презентация пред журито: от 7 до 21 май 2018 г.

През месец април ще бъдат избрани печелившите проекти, а месец по-късно те ще бъдат представени пред компетентното жури от експерти в различни сфери на бизнеса: Спирос Номикос, председател на журито и изпълнителен директор на „Солвей Соди“ АД и генерален мениджър на Група „Солвей“ за България; Тим Курт, изпълнителен директор на „Аурубис България“ АД; Стефан Делайе, председател на Борда на директорите на Havas Group България, както и председател на Френско-българската търговска и индустриална камара от 2012 г.; Дидие Щосел,  изпълнителен директор и заместник-председател на Борда на директорите на Nova Broadcasting Group; Огнян Траянов, председател на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН и председател на Българската асоциация по информационни технологии (БАИТ); Цветелина Тенева, основател на The Business Institute.

В края на месец май те ще оценят най-добрите проекти и ще изберат онези три от тях, които заслужават наградите в конкурсната част.