Христина Христова: „Иновацията е предизвикателство и безценен опит“

By 04.12.2017Новини

Христина Христова спечели първа награда в Иновация в действие 2016 година и участие в Лятно училище в Брюксел. Тя разви и свой собствен проект за социална мрежа за взаимодействие между пчелари и земеделски производители. Ако искаш и ти да бъдеш на нейно място, кандидатствай за Иновация в действие 2017 тук. 

Опиши с три думи „Иновация в действие“

Предизвикателство, безценен опит

Какво ти даде участието ти в „Иновация в действие“?

Даде ми нова гледна точка, промени начина ми на мислене. Разбрах, че креативността не е нещо, което имаш или нямаш, а умение, което трябва да се развива.

Какви са плановете ти за бъдещото развитие на проекта, с който участва? В случай, че този проект не се развива – работиш ли върху нов проект и какъв е той?

Въпреки, че в момента не работя активно по проекта, с който спечелих, не съм се отказала от идеята, защото знам, че има нужда от подобна услуга на пазара. Смятам, че ми е необходимо да натупам още малко опит и да усъвършенствам качества от характера си, за да завърша започнатото.

Какво ти даде участието в лятното училище в Брюксел? 

Лятната програма на „Солвей“ в Брюксел беше най-хубавото ми преживяване за тази година. Срещнах прекрасни хора, посетих невероятни места. Лично за себе си, стигнах до извода, че това, което са постигнали хората там, като социална среда, начин и стандарт на живот, не е непостижимо и невъзможно – всичко е въпрос на манталитет, дисциплина, постоянство и работа.