Мария Хаджиева с любов към животните

Представяме ви Мария Хаджиева,  на 29 години, която участва в академия „Иновация в действие“ 2016 във Варна. Мария е бакалавър по Счетоводство и контрол (2010г – ИУ-Варна) в Психология (2014г – ВСУ Черноризец Храбър). В момента се занимава с онлайн маркетинг. Обича животните и участва в разходки с доброволци в приюта за бездомни животни в с.Каменар. На снимката е с нейния приятел Балу, който вече има своя дом.

Защо реши да се включиш в академия „Иновация в действие“? Защото имам много хубави идеи, които обаче си остават само идеи. Имам нужда от частта с действието.

maria-hadzhievaКои са ценните уроци, които научи в рамките на Академията?

Да проверявам реалността и да искам обратна връзка; да не се страхувам да споделям идеите си и да се вслушвам в предложенията и на другите; да не се привързвам към идеята си твърде много.

Коя е иновацията, която те вдъхновява и защо?

Иновацията, която е лесна, проста и носи облекчение и радост на много хора (или животни); иновация, която прави живота по-добър; иновацията, която наистина действа​!

Къде виждаш поле за иновации в твоята специалност или сфера на дейност в следващите години?

Все повече хора се обръщат към онлайн сферата, всичко вече е онлайн – магазини, информация, забавления. Знам, че това ще навлиза тепърва все повече в нашия живот и виждам иновация в това все повече каузи да се възползват от предимствата на това да са онлайн, за да достигат до повече хора.

Какъв е твоя самостоятелен проект в сферaта на иновациите? Разкажи ни какъв проблем разрешава и по какъв начин? Кои са неговите ключови предимства?

Моята идея, като повечето ми такива, са свързани с животни. Идеята ми е да си направя магазин за продукти, които не са тествани върху животни, за да можем бързо и лесно да намиране на едно място стоките, от които се нуждаем и информация за тях. Така с всекидневните си действия, ако използваме такива продукти, ние ще направим живота на животните в лабораториите по-добър като кажем НЕ на тестването върху животни, а знаем, че няма ли търсене, няма и предлагане.

Какво те мотивира да работиш точно по този проект?

Любовта ми към животните и безсмисленото им нараняваме при положение, че има толкова други опции, при които никой не страда незаслужено.

Ще продължиш ли да го развиваш и извън Академията? Със сигурност!

От какво имаш нужда, за да продължиш напред? От повече мотивация, постоянство и правилно организиране на времето.