Мисия

Иновация в действие е инициатива, която допринася за икономическото и социално развитие на обществото, като подкрепя обещаващи млади хора – ключов фактор за позитивна промяна.

Кауза

През 2017 г. надграждаме „Иновация в действие“, защото вярваме, че да си иновативен означава да се променяш към по-добро. Затова организаторите решиха да включат в програмата и добротворчеството, тъй като зад добрите проекти винаги стои една благородна идея.

Как можете да помогнете? 

С участието си в Академията, Вие имате възможност да подкрепите една благородна кауза, за която вярвате, че най-много има нужда от съдействие. Още при кандидатстването си, всеки ще може да посочи проекта, който иска да подпомогне, а като част от панела „Взимане на решения“, ще може да защити избора си.  Идеята е Вие заедно с Вашите колеги да изберете тази кауза, която според Вас най-много заслужава.

Как се случва това?

Всеки, който се включи в работилниците и заяви ангажимента си за участие, ще може като част от обучението си да защити каузата, която вярва, че трябва да се подкрепи. Събраната сума от заплатената такса, ще бъде предоставена на онази благотворителна идея, която получи най-голяма подкрепа в рамките на обучението.

Включете се в Академията и бъдете добротворци!

Посланици

Любомир Янчев

Едва на 20 години Любомир разработва устройството за умно управление на климатици.  „Мелиса“ е начинание, което за три години прераства в цяла серия от устройства за „умен дом“. Неговата технологична компания MClimate има офиси в четири държави и дистрибуторска мрежа в тридесет и две. Често наричан „българският Стив Джобс“, Любомир е бил лектор на TedX два пъти и е отличен в годишната класация на Forbes, 30 под 30.  „Искам да мотивираме повече млади хора да се занимават с иновации и да им покажем, че макар и много сложно, те са възможни“, обяснява Любомир защо се е съгласил да бъде посланик на „Иновация в действие“.

DIA

Певицата DIA върна народната музика в дискотеките с песните си „Егея“, „Вено Невено“ и „Огън“. Парчетата ѝ се завъртяха по радиостанциите в над 20 страни в Европа, Азия и САЩ. Канадската певица Grimes спомена „Егея“ в YouTube и в личния си блог, а списание Vice-Италия написа материал за нея, наричайки я „Богинята от другата страна на Европа„. „Мотивът ми да се включа в „Иновация в действие“ е приобщаването на младите хора към културната ни идентичност, идеята да предизвикам интереса у тях към българските традиции, обичаи и народно творчество по един иновативен начин, който е близо до техния живот. Тези неща не остаряват, те са винаги на мода. Това, което творите сега, след 100 години ще е фолклор“, казва DIA по повод включването ѝ в инициативата.

Кирил Митов

Съоснователят на “Robopartans”, училище по роботика, Кирил Митов е инженер и предприемач със сериозен опит в разработката на софтуер и специално отношение към развитието на света. Той е един от първите в страната, който развива роботиката в България, а чрез  платформите за онлайн обучения по роботика “Robopartans” е и в над 52 страни по целия свят. Целта му  е да събуди и затвърди интереса на учениците към физиката, информационните и комуникационните технологии, математиката и като цяло технически науки. „Включвам се в „Иновация в действие“, защото смятам, че хората зад нея полагат последователни, целенасочени усилия да добавят стойност. Което за мен е важно„, мотивира подкрепата си за Академията, Кирил Митов.

График на инициативата 2018-2019

Фаза

Период

Кандидатстване и подбор на участници в Академията

15.11.2018 – 30.01.2019

Ранен прием за кандидатстване в Академията (апликационна форма и тест за изследване на кариерните мотиватори)

15.11.2018 – 15.12.2018

Редовен прием в Академията (апликационна форма и тест за изследване на кариерните мотиватори)

15.12.2018 – 30.01.2019

Работни сесии в Академията

февруари – април 2018

Финализиране и предаване на проекти

април – май 2018

Преселекция за състезанието и информиране на участниците

май 2019

Презентация на финалисти пред журито

май- юни 2019

Церемония по награждаване

май – юни 2019