Лектори практици и бизнес ментори ще водят работилниците и обученията в рамките на Академията и ще подкрепят участниците в развитие на техните проекти.

Цветелина Тенева

Основател и старши фасилитатор в The Business Institute и Магистърската програма по иновации, предприемачество и финанси – съвместен продукт на Института и ВУЗФ – университет по финанси, бизнес и предприемачество. Експерт в областта на иновативните бизнес модели и оценка на потенциала и развитие на идеи за нови продукти. Маркетинг експерт като образование и основна професионална област, надградена в областите бизнес моделиране, пазарни стратегии, продуктово развитие и иновации. Умее да предава сложна информация по лесен и разбираем начин, често с истории и метафори. Има опит като Марком мениджър и Маркетинг директор в Орбител, а преди това - ПР експерт в Правителствената информационна служба.

Цветослава Кьосева

Асоцииран фасилитатор в The Business Institute и Магистърската програма по иновации, предприемачество и финанси – съвместен продукт на Института и ВУЗФ – университет по финанси, бизнес и предприемачество. Експерт в областта на продуктовото развитие, управление на иновациите, иновационни скоркарти, оценка на потенциала и развитие на идеи за нови продукти. Заема няколко последователни управленски длъжности в Мобилтел, включително като мениджър на Иновационния център на компанията, като в това си качество работи по проект “Иновационна лаборатория”, съвместно с Техническия Университет (ТУ) – София. Завършила с отличие MBA по иновации и предприемачество във Виенския университет. Едновременно с това е докторант в областта на комерсиализацията на технологичните иновации в ТУ- София.

Светлан Станоев

Основател и старши фасилитатор в The Business Institute и Магистърската програма по иновации, предприемачество и финанси – съвместен продукт на Института и ВУЗФ – университет по финанси, бизнес и предприемачество. Експерт в областта на иновативните бизнес модели и оценка на потенциала и развитие на идеи за нови продукти. Финансист по професионален произход, надградил експертизата си в областите стратегическо управление, бизнес моделиране, бизнес развитие и иновации. Силно цене'н заради умението си да обяснява финанси за ``нормален`` език. Започва като консултант по преструктуриране на бизнеси в KPMG, след това е финансов директор на Орбител, както и изпълнителен директор на инвестиционния фонд “Серес”.

Ралица Станоева

Старши фасилитатор в The Business Institute и Магистърската програма по иновации, предприемачество и финанси – съвместен продукт на Института и ВУЗФ – университет по финанси, бизнес и предприемачество. Била е мениджър “Маркетинг комуникации” в Мосю Бриколаж, Изпълнителен директор на агенция за дизайн на опаковки Design Board, Маркетинг мениджър във Fiat Auto, Трейд маркетинг мениджър и Бранд мениджър в Danone. Експерт в областта на бързооборотните стоки - пазарни стратегии, управление на марки и търговски маркетинг и мърчандайзинг. Магистър по маркетинг комуникации.