Журито на академия “Иновация в действие” 2016 е в състав:

Спирос Номикос

Спирос Номикос e завършил е Висше бизнес училище на Солвей, Брюксел с технически профил и има магистърска диплома с първа специалност „Финанси“. Започва професионалния си път като отговарящ за проекти по финанси и развитие в застрахователна компания „Жози“ в Брюксел. От 1989 г. насам работи в областта на финансите в Група „Солвей“ – в Брюксел и Барселона. В България е от 16 години, като от 2012 г. е генерален мениджър на Група „Солвей“ за България и изпълнителен директор на „Солвей Соди“ и ТЕЦ „Девен“, Девня.

Цветелина Тенева

Основател и старши фасилитатор в The Business Institute и Магистърската програма по иновации, предприемачество и финанси – съвместен продукт на Института и ВУЗФ – университет по финанси, бизнес и предприемачество. Експерт в областта на иновативните бизнес модели и оценка на потенциала и развитие на идеи за нови продукти. Маркетинг експерт като образование и основна професионална област, надградена в областите бизнес моделиране, пазарни стратегии, продуктово развитие и иновации. Умее да предава сложна информация по лесен и разбираем начин, често с истории и метафори. Има опит като Марком мениджър и Маркетинг директор в Орбител, а преди това - ПР експерт в Правителствената информационна служба.

Тим Курт

Тим Курт е част от Аурубис от 2006 г. и до месец юли 2014 г. работи в централата на компанията в гр. Хамбург, където няколко години работата му е фокусирана върху иновациите. От август 2014 г. е изпълнителен директор на „Аурубис България“, втората по големина компания в страната, в коя и понастоящем работят над 830 служители.

Стефан Делайе

Стефан Делайе е управител на комуникационна агенция Havas Worldwide Sofia. От 2012 г. г-н Дюлайе е председател на Френско-българската търговска и индустриална камара. Той е завършил Висшия институт по мениджмънт (Institut Supérieur de Gestion) и е работил в сферата на маркетинга и комуникациите във Франция, Великобритания и Швейцария. Стефан Делайе живее в България 16 години.

Дидие Щосел

Дидие Щосел е изпълнителен директор и заместник-председател на Борда на директорите на Nova Broadcasting Group, най-голямата медийна група в България. Притежава магистърска степен по „Бизнес администрация” от INSEAD, магистърска инженерна степен ENSTA и магистърска степен по „Управление на институциите в ЕС” от Ecole Nationale d’Administration (ENA). Преди пристигането си в България, е заемал различни ръководни позиции в международни компании, включително Главен изпълнителен директор на „Инвестиционно банкиране“ към HSBC.

Огнян Траянов

Огнян Траянов е председател на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН. Той е собственик и изпълнителен директор на софтуерната компания ТехноЛогика. Член е на Контролния съвет на Българската асоциация по информационни технологии (БАИТ). Инициатор е на програмата „Инженерното образование – солидно и работещо“ и на създаването на детски интерактивен център за наука и техника TechnoMagicLand.