Журито на академия “Иновация в действие” 2017 е в състав:

Спирос Номикос - председател на журито

Спирос Номикос e изпълнителен директор на „Солвей Соди“ АД и генерален мениджър на Група „Солвей“ за България. Завършил е Висшето бизнес училище на Солвей, Брюксел, с технически профил и първа специалност „Финанси“. Започва професионалния си път като отговарящ за проекти по финанси и развитие в застрахователна компания „Жози“ в Брюксел. От 1989 г. работи в областта на финансите в Група „Солвей“ – в Брюксел и Барселона. През 2000-2005 г. е директор „Финанси“ в „Солвей Соди“ и изпълнителен директор на „Солвей България“ и на „Девня Варовик“. От 2006 до 2012 г. е ръководител “Бизнес развитие Минерали”, „Сливане & Придобиване“ в Пекин, Китай.

Цветелина Тенева

Основател на The Business Institute. Експерт и старши фасилитатор в областите иновативни бизнес модели, развитие на продукти, комерсиално, социално и корпоративно предприемачество, в alternative MBA и Innopreneurship Master Class. Маркетинг експерт като образование и основна професионална област, надградена в областите бизнес моделиране, пазарни стратегии, продуктово развитие и иновации. Умее да предава сложна информация по лесен и разбираем начин, често с истории и метафори. Има опит като Марком мениджър и Маркетинг директор в Орбител, а преди това - ПР експерт в Правителствената информационна служба.

Тим Курт

Тим Курт e изпълнителен директор на „Аурубис България“ АД. Той започва работа в Аурубис през 2006 г. и до месец юли на 2014 г. е Вицепрезидент “Корпоративна логистика”. Допълнително в периода 2009- 2013 г. заема и корпоративната функция мениджър “Иновации” на концерна. От август 2014 г. е изпълнителен директор на „Аурубис България“, втората по големина компания в страната по размер на генерираните приходи, в която по настояще работят над 845 служители. Направените инвестиции в модернизиране на производството и опазване на околната среда за последните двадесет години надхвърлят 600 млн. евро.

Стефан Делайе

Стефан Делайе е председател на Борда на директорите на Havas Group България. От 2012 г. г-н Дeлайе е председател на Френско-българската търговска и индустриална камара. Той е завършил Висшия институт по мениджмънт (Institut Supérieur de Gestion) и е работил в сферата на маркетинга и комуникациите във Франция, Великобритания и Швейцария. Стефан Делайе живее в България 16 години.

Дидие Щосел

Дидие Щосел е изпълнителен директор и заместник-председател на Борда на директорите на Nova Broadcasting Group, най-голямата медийна група в България. Притежава магистърска степен по „Бизнес администрация” от INSEAD, магистърска инженерна степен ENSTA и магистърска степен по „Управление на институциите в ЕС” от Ecole Nationale d’Administration (ENA). Преди пристигането си в България е заемал различни ръководни позиции в международни компании, включително Главен изпълнителен директор на „Инвестиционно банкиране“ към HSBC. Г-н Щосел също е основател и изпълнителен председател на Apace Media (2002-2009).

Огнян Траянов

Огнян Траянов е председател на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН и председател на Българската асоциация по информационни технологии (БАИТ). Той е собственик и изпълнителен директор на софтуерната компания ТехноЛогика. Инициатор е на програмата „Инженерното образование – солидно и работещо“ и на създаването на детски интерактивен център за наука и техника TechnoMagicLand.