Поглед в бъдещето!

Академия „Иновация в действие“ е насочена към млади хора с иновативни идеи, които желаят да дадат своя принос за позитивна промяна на заобикалящата ни среда. Тя е инициирана от „Солвей Соди“ АД и се провежда за четвърти път, като началото бе през 2013 г. Доказателство за успеха на проекта е включването на „Аурубис България“ АД като основен партньор в третото му издание.

„Иновация в действие“ има и конкурсен характер, като в нея се оценяват устойчиви, иновативни идеи, допринасящи за икономическото и социално развитие на нашето общество. Досега над 600 човека от България и чужбина са кандидатствали за участие в инициативата, а над 300 млади хора са били част от работните сесии. През 2017 г. нови 100 човека ще имат възможност да се възползват от ноу-хау и експертизата на специалисти в областта на иновациите и предприемачеството, които са част от екипа на Академията.

И през четвъртото издание на „Иновация в действие“ остава възможността за присъствено участие в работните сесии, както и чрез онлайн достъп.

Ако сте студент или завършил в предходните пет години и имате интерес в практическите иновации, можете да участвате и да се възползвате от знанията и уменията в тази област. Разберете повече за това  кой може да участва?

 

Какво се случва в академия “Иновация в действие”?

Кандидатстване и подбор: Вие кандидатствате за място в Академията, ние селектираме участниците на база тест за изследване на кариерните мотиватори, предоставен от Съюза на психолозите в България. Още при старта всеки кандидат получава допълнителни знания и умения, дори да не е след подбраните. За да се регистрирате, натиснете бутона „Кандидатствай“ вдясно и попълнете въпросника. Моля, попълнете данните си точно, за да можем да се свържем с Вас при селекцията за работните сесии.

 

Работни сесии: Ние създаваме условия и подкрепа да генерирате Ваши идеи* за позитивна промяна в трите основни теми на инициативата. Тази година те са „Иновации за ефикасно използване на ресурсите“, „Дигитална трансформация на българската култура и традиции“ и „Образование“.

 

Нашият екип от специалисти и гост-лектори работи с Вас, за да получите практически знания и умения за устойчиви иновации и да разработите и опишете своите проекти. В програмата са  залегнали различни теми, които да увеличат познанията Ви за генериране на идеи, подобряване на потенциала им, оценка, избор на правилния бизнес модел и още много други.

 

Резултат от работните сесии: Вие развивате Вашите идеи в проекти с конкретен потенциал за реализация и кандидатствате в конкурсната част на Академията.

 

Конкурс “Иновация в действие”: С развитите проекти участвате в конкурс за наградите на “Иновация в действие” – нова доза обучение и образование в подкрепа на Вашето развитие.

 

Всеки може да участва в конкурсната част, дори и да не е сред избраните за участие в Академията. Ако отговаряте на критериите , Вие можете да подадете своите документи. Единственото изискване е да спазите формата, в който се подават разписаните проекти.

 

* Организаторите на Академия “Иновация в действие” нямат претенции за права над Вашите идеи – те са Ваши, а ние бихме се радвали да Ви подкрепим, за да ги разработите!

 

Критерии за участие и теми на Академия “Иновация в действие” 2017.